Onafhankelijk Delft: schimmelwoningen, het probleem blijft en is groot. In gesprek met Richard de Mos die ook een meldpunt is gestart, gaan wij ook verder op zoek naar gerechtigheid.

https://www.facebook.com/share/p/YiwUhdbon8EC1kD7/

Onafhankelijk Delft start meldpunt schimmelwoningen.
Naar aanleiding van gesprek met Richard de Mos, die ook een meldpunt schimmelwoningen is gestart, gaan wij ook ons ongenoegen, verder uitbreiden.
Wij hebben de wethouder wonen Delft, diverse malen verzocht het op te nemen tegen schimmel in woningen en om corporaties op de vingers te tikken.
In de gemeenteraad van Delft is een motie aangenomen dat woningcorporaties gevraagd wordt te inventariseren hoeveel klachten er over schimmelwoningen zijn.

Samen met de SP Delft, zijn wij langs deuren gegaan om de scimmelwoningen in beeld te krijgen. Wij schrokken van de enorme hoeveelheid schimmelwoningen in de GĂ©rard de Haenstraat en omgeving.
Wij hebben zoveel mensen gesproken. Maar langs alle deuren gaan is zo tijdrovend. De aanpak moet groter. Onafhankelijk Delft heeft al veel aangekaart, maar het leidt tot weinig ingrijpen. Heel enkele keer lukt het een huis aangepakt te krijgen.

De corporaties hebben geen zin om hieraan mee te werken. De wethouder wonen, Karin Schrederhof, zegt er verder niets aan te kunnen doen.
Daarom gaan wij nu naar de minister met deze problematiek.
Wij hopen dat dit wel zoden aan de dijk zet omdat schimmel in je huis is: verschrikkelijk smerig en gevaarlijk voor je gezondheid. Ook zullen wij het ministerie van VWS aanschrijven.
Het is nu wel welletjes geweest met pappen en nathouden.
Kleine kinderen zitten al aan de pufjes.. die longen moeten nog een heel leven mee.
Wil je meer info of meehelpen:
info@onafhankelijkdelft.nl
Wij gaan toch ook langs deuren in de wijken.
Zodra het meldpunt in de lucht is, laten wij het weten.
Fijn weekend
Fractievoorzitter
Onafhankelijk Delft

Jolanda Gaal