Graaien bij mensen die al niets hebben!

Die verschrikkelijke vreselijke RGB deurwaarder Dreverhaven is weer terug in het land! Anno 2013 is hij er weer, trapt de mensen na,hup zo de straat op. Want daar komt het in feite wel op neer…
Nou zijn wij benieuwd wat de ene Delftse dienst (Schuldhulpverlening) er nou van vind dat de andere Delftse dienst (Belastingen Incasso/Invordering) inmiddels via de Regionale Belastingdienst (RGB) het middel “Overheidsinvordering” (= stiekum je bankrekening plunderen, je eetgeld ook inpikken) ook tegen kansloze gezinnen aan het inzetten is. Er wordt in het geheel geen onderscheid meer gemaakt tussen gezinnen/mensen die “niet willen” en gezinnen/mensen die echt “niet kunnen” betalen… Dus ook bij volkomen uit de hand lopende situaties, zonder enig mededogen, wordt er als een olifant in de porseleinenkast geincasseert.
Die “overheidsinvordering” is in menig geval volkomen zinloos gedoe, waar vervolgens alleen maar meer schade en ellende van komt! In feite wordt het paard achter de wagen gespannen, hier haal je in een aantal gevallen realistisch schuldhulpbeleid grof mee onderuit. Wat is er nou op tegen om een en ander enigzins te coordineren, dit is toch volkomen zinloos?

Vestzak vs. Broekzak , afdeling tegen afdeling. Dreverhaven tegen hulpverleners.
Nu hebben de zwaksten in onze samenleving ook in de lokale politiek al bijna niemand die voor hen opkomt, ja van partijen als de Delftse SP, PvdA en GroenLinks hebben ze vooralsnog weinig te verwachten helaas. Wij van Onafhankelijk Delft komen echter wel op voor de allerzwaksten. Daarbij vinden wij dit ook gevaarlijk. Het kan tot excessen leiden…
Vooral zo doorgaan gemeente Delft en RGB.
We komen er nog op terug…

RGB stop nu AUB gelijk met die Overheidsinvordering! En lees ook eens wat de NRC of bijvoorbeeld de Nationale Ombudsman hierover heeft geschreven, ga nadenken…

Jolanda Gaal.
.