Onafhankelijk Delft: tegen megalomane projecten, eerst de menselijke maat terug in de stad

Groen licht voor peperdure opknapbeurt Prinsenhof, wel zorgen over mogelijke financiële strop voor Delft https://www.ad.nl/delft/groen-licht-voor-peperdure-opknapbeurt-prinsenhof-wel-zorgen-over-mogelijke-financiele-strop-voor-delft~a464789c/

Onafhankelijk Delft heeft principieel, tegen het megalomane verbouwingsvoorstel van het Prinsenhof gestemd. Wat ons vooral tegen de borst stuit is dat er jarenlang door vorige colleges is potverteerd. Het kon niet op. Het ene na het andere project werd uit de grond gestampt. Dure projecten en tentoonstellingen enz. en niemand die er toen maar aan dacht om bijvoorbeeld het dak van het Prinsenhof alvast aan te pakken, of wat anders aldaar! Nee het geld werd liever uitgegeven aan de ‘linkse hobby’s, zoals onze kiezers het plachten te noemen, zodat zij hun kiezers lekker vasthielden.
En nu worden de mensen in de stad, die toch al in een armoedige stad moeten leven, ook nogeens afgerekend. Zij moeten alweer de grote uitgaven mede gaan bekostigen. De binnenstad krijgt altijd een voorkeursbehandeling zo klinkt het.
Wij hebben begrip voor het feit dat er een goede aanpak, een goed gedegen plan moet zijn. Wij zeggen ook niet dat dit er niet is, maar het hoeft van ons ook niet allemaal tegelijk. Het belangrijkste, het dak dat is essentieel en ook vinden wij het belangrijk dat mensen met een handicap, ook het Prinsenhof kunnen bezoeken.
Het verleden leert dat de aanpak van zo’n risicovol project, nooit goedkoper uitpakt.
Alles dat hier aangepakt is, daar bleken toch strubbelingen bij. Neem maar het spoorzoneproject wat zonodig doorgedreven moest, terwijl als er een aantal jaren gewacht was, het rijk dik had bijgesprongen. 850 Miljoen extra schuld leverde dit de stad, ons, op.
Velen in de stad verwoorden het zo: in Delft is het het altijd net niet.
Wij willen dat dit tij keert. Dat wij in onze stad eerst eens een poosje de menselijke maat op één gaan zetten. Hiermee bedoelen wij de Delvenaar. De mensen die hier geboren en getogen zijn en waarvan hun kinderen in moeten wonen bij ouders of zelfs opa en oma. Niet eens een gezin te kunnen stichten, stuit hen tegen de borst. Zoveel is voor hen wegbezuinigd. De buurthuizen werden een soort van klinische instellingen gemaakt, met managers i.p.v een verlengde woonkamer voor onze inwoners. Alle leuke dingen zijn wegbezuinigd. Delftdag, groot vuurwerk erna, spectaculair theater en toneel op straat…Muziektempel… Het is er niet meer. Als wij niet oppassen is de Delvenaar een uitstervend ‘ras’. Velen zijn al naar andere omliggende dorpen en steden vertrokken. De hoge rekeningen van hier en de weinige huisvestingsmogelijkheden, liggen hieraan ten grondslag.
De mensen hebben veelal het gevoel dat zij er niet toe doen, dat het juist de bedoeling is dat zij vertrekken en het vertrouwen in de politiek is tot een minimum gezakt.
Wij van Onafhankelijk Delft hopen i.i.g. dat er realistisch is geraamd. Er is al een miljoenentekort voor de verbouwing.
Hopelijk komt er nog een konijn uit de hoge hoed.

Onafhankelijk Delft